09-06-08

För jag har tagit studenten! Fy fan vad jag är bra!

Even een kort berichtje.

Eerst even beginnen met het volgende: we hebben hier al een dikke twee weken schitterend weer, met zelfs vorige donderdag het warmst in heel Europa in Övik! 32,5 stond er toen op de thermometer. Jawel, daarom zit je zo hoog in het noorden ;-). Het is hier trouwens prachtig: het wordt niet meer donker nu. 's Nachts kan je nog altijd rondrijden zonder lichten in feite (maar dat doen ze uiteindelijk niet..). Bijna midsommar, dat wordt ook leuk!

Wel, we kunnen dus officiëel zeggen dat ik voor de tweede keer ben afgestudeerd. 'Studenten' hier in Sverige. Het was echt een geweldige belevenis! Eerst champagneontbijt met de hele klas, en daarna de laatste klasfoto maken. Er was een soort afscheidsceremonie in de aula van de school, waarna alle studenten in hun witte kleren en witte mutsen naar buiten mochten springen en zingen van 'för vi har tagit studenteeeen, fy fan vad vi är bra!' Ieders familie was verzameld op het plein voor de school.. het was een beetje moeilijk om mijn gastfamilie te vinden. Iedere student had een plakaat met foto's op van de kindertijd, wel de mijne zag er wat anders uit: de Belgische en Zweedse vlag verenigd met in het groot 'Annechien Almighty'. Nou leuk was het wel :D. Toen ik mijn familie had gevonden, werd ik overstelpt met studentpresenter van de hele familie; knuffeltjes rond mijn nek, ballonnen, zweedse vlaggen.. het was een beetje warm, vooral in die hitte van vorige donderdag. We hadden een aanhangwagen versierd en daarmee door de hele stad 'gecruised' en gezongen. Nicke wachtte me weer op en we reden naar Kornsjö om mijn en Stina's student te vieren met de hele familie. Later in de avond was het fuiven onder alle studenten!

Vrijdag was een rustdag (de meesten hadden dat wel nodig neem ik aan) en op zaterdag maakte iedereen zich klaar voor het bal. Ik voelde me allesbehalve 'ik' in dat balkleed. Superveel make-up, speciale kapsels.. velen waren niet eens te herkennen! Alle afgestudeerden verzamelden op een pleintje buiten de grote zaal in Övik, nadat iedereen met luxe-auto's tot daar werd gebracht. Een massa volk stond toe te kijken hoe iedereen zich had opgemaakt voor deze gelegenheid. Eens binnen was het diner en dans (wals en foxtrot, daar was ik nu niet bepaald zo goed in, dus ik heb me meer bezig gehouden met het afscheid nemen van bepaalde mensen). Het was wel eens leuk en vooral speciaal om je zo op te maken voor zo'n gelegenheid, en zeker de moeite waard!

Zo kort was dit nu ook weer niet... maar in elk geval; waarschijnlijk was dit mijn laatste postje. Ik heb nu niet meer zoveel tijd over hier. Wat later vandaag komt Mirka van Duitsland me hier 3 dagen bezoeken. Ik ga waarschijnlijk nog wat rondreisjes maken hier met de gastfamilie en afscheid nemen van vrienden.

We zien elkaar snel!

 

14:13 Gepost door Annechien in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hoi annechien, proficiat voor het afstuderen daar e ;-)
Eigenlijk heb ik niet veel te zeggen, ik wou hier gewoon nog eens kijken hoe je het daar stelt..en ik denk dat dat nog steeds goed zit, niet?! Geniet nog van je laatste weken daar! Eens je weer in belgie bent zal je zien dat het jaar eigenlijk heel kort geweest is. Ik heb het gevoel dat mijn jaar een soort korte droom was ofz, nuja het is een heel raar gevoel. Je zal dat binnekort ook wel ervaren, denk ik. Ik mis het al, mijn andere thuis. Geniet daar nog, en denk nog niet te veel aan het thuis komen!
Tot...in de zomervakantie wss eens.
Kus
Hendrik

Gepost door: Hendrik | 16-06-08

Hallo!
Ik ben Heleen. Ik vertrek binnen zowat tien dagen zelf voor een jaar naar Zweden (met YFU). Doorheen het jaar heb ik je zowat gevolgd om te zien hoe het er allemaal bij jou aan toe ging! Het zag er echt supertof uit allemaal! Ik volgde ook de avonturen van Anneleen en ik moet zeggen dat jullie beiden mij echt een goede weergave gaven van jullie leven daar. Zeker tijdens de twijfelmomenten waren de overenthousiaste berichtjes echt super! Hopelijk gaat het mij even goed af als jou!
xxx
Heleen

Gepost door: Heleen Boons | 26-07-08

De commentaren zijn gesloten.