19-05-08

Weer wat later...

Dag beste Belgen (die me nogal getreiterd hebben met de warme temperaturen in België),

Ik moet zeggen dat ik het hier nog niet zo slecht heb gehad met het weer. Het was precies of het weer mijn blog had gelezen toen ik zei dat ik de sneeuw beu was, want al snel begon alles te smelten. Op 1 week was bijna alles weg. Van minusgrader naar +15/+20! Allez, nu is het wel weer wat minder met tussen de 5 en 10, maar de zon schijnt toch dus ik klaag nog niet zo erg. Ik wil nog even zeggen dat het hier nu niet meer donker wordt! Er is altijd nog wel licht, en het is nog een maand te gaan tot midzomer dus ik ben heel erg benieuwd!

Wat is er nog zoal gebeurd.. ik kan niet echt op veel komen. Het gewone leven ging hier ook voort. We hebben een Re-entrykamp gehad met alle uitwisselingsstudenten op Barnens Ö. Het was erg fijn! En leuk om te horen hoe iedereen zelfs een dialect had gekregen in zijn Zweeds. We hebben echt veel lol gehad, veel bijgepraat en vanalle afspraken gemaakt; zoals onze sofa's ten dienste gesteld van ons toekomstige couchsurfers! Iedereen heeft een yearbook gekregen met alle contactadressen van alle studenten en natuurlijk kregen we de kans om aan ieder een klein (of groot) tekstje te schrijven.

Ja het vervoer was voor ons niet zo goed geregeld. De dag dat we naar huis zouden gaan, kwam de bus die voor ons geboekt was niet opdagen, waardoor we de gewone bus moesten nemen die om half 4 kwam. Jawel, ik zou de bus nemen om half 3. 2 Studenten misten hun trein NIET. 11 van ons mochten blijven overnachten in Stockholm. Ik vond het niet erg, nog wat meer reizen en babbelen met vrienden is altijd leuk :) De dag erna sprongen Lisanne en ik dan de bus en trein op weer naar Övik.. Goed aangekomen!

Op school wat de laatste schoolwerkjes afgewerkt en aan mijn balkleed gewerkt in full fart in de spurt naar Stockholm toe! Een Stockholmsreisje met de klas. Wat excursies (niet zo erg serieus) en vooral veel rondlopen in de stad en shoppen! God wat mis ik dat soms.. We overnachtten in een jeugdherberg en sprongen 's ochtends weer snel ons bed uit om ons ontbijt te gaan kopen. We hadden wel echt strontweer, dus dat zat tegen. De laatste avond was het Rix FM festival; Rix is wat vergelijkbaar met Radio Donna. Dus yes voor de Zweedse pophits, die allemaal mee zijn geweest in Melodifestivalen (voorrondes eurovisie). Erg genoeg kon ik ze zelfs meezingen :D. En als buitenlandse acts; Jasom Mraz en Kate Ryan (jawel - ze is een grote ster hier hoor!). Achja, lol hebben we wel gehad in elk geval.

En ja, dan nu. Nog iets meer dan 5 weken heb ik hier te gaan. Alles voor studenten begint op zijn pootjes te vallen (kleed is bijna klaar) en ik kijk er echt naar uit! Het gaat een leuke dag worden. Mirka van Duitsland gaat me nog 3 dagen komen bezoeken en dan zal alles al snel om zijn! De tijd vliegt, ik deel het u mee, de tijd vliegt!

Ajöss allihop!

12:06 Gepost door Annechien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |