14-04-08

Förenad med snön - NOT

Jawel, weer anderhalve maand verder zit ik hier nog een verhaaltje te typen. Er is de afgelopen tijd best veel gebeurd, 'k heb veel gedaan. Een snowboardweekje in Åre, Zwedens ski-resort. Anderhalve week bij Anneleen in Örebro en een weekendje Göteborg om nog maar meer te kunnen ontdekken van dit geliefde land.

Åre, jawel, het voelde weer een beetje Oostenrijk. Aangezien ik dit jaar Loyke-ski moest overslaan, kreeg ik toch een mooie compensatie. En zitliften; ik hou ervan! Na altijd die 'förbannade' ankerliften was ik dolblij eens met mijn gat neer te ploffen in die zachte zetels die het einde van de piste verbinden met het begin. Veel en leuk kunnen snowboarden! Om dan mijn kuiten wat te kunnen laten rusten even een kort après-ski'tje thuis, en even in Åre rondlopen om de sportboutiques eens af te lopen. Veel te duur over het algemeen, maar dat konden we wel verwachten. Wel, de week erop had ik nog één keertje Solberg, en dan was het snowboarden afgelopen voor mij hier in Zweden.

Waarom? Wel, ik vertrok 5 dagen later naar het 600 km lager gelegen Örebro, op 'vakantie' bij Anneleen. En mijn snowboard mocht mee met mijn verhuis. De treinreis verliep met 3 overstappen en veel nieuwsgierigheid naar waar ik de sneeuwgrens zou aantreffen. Dat bleek rond Gävle te zijn (100 km boven Stockholm). Vrij laag dus. Met als conclusie: geen sneeuw bij Anneleen, in de plaats: zon en 17 graden! Jezus, ik had het lentegevoel te pakken. Heerlijk Örebro kunnen ontdekken, echt een gezellige stad! En ik neem bij deze de woorden van mijn vorige blogbericht een beetje terug; ik kan namelijk zelfs de sneeuw beu worden. Heel erg momenteel, ze ligt er nog altijd en ik hoop iedere dag dat de zon uitkomt en zijn warme werk doet.

Verder heb ik samen met Anneleen Göteborg ook mogen bezichtigen. Nuja, de eerste dag was meer het winkelcentrum bezichtigen, met pijn in de voeten in de avond. Maar het was zalig om nog eens een echte shoppingdag achter de rug te hebben. Doodvermoeid gaan slapen om fris aan een tweede dag 'Jeurteborj' te beginnen. Heel wat rondgewandeld om alle bezienswaardigheden te kunnen meepikken. Van museum tot museum en mooi plekje tot mooi plekje, en het was de moeite waard.

Zo heb ik Anneleen ook mogen meevolgen op haar school. Er zijn wel wat verschillen en ik heb het me op een bepaald moment wel beklaagd dat ik geen 'bild och form' heb gekozen in het begin van het jaar. 't Is zalig om je creativiteit zo te mogen gebruiken, dus daar ben ik wel wat jaloers op! En natuurlijk hebben we heel wat gefika't en bijgebabbeld, daar zijn we nog altijd als de beste in!

Nu is het voor mij weer anderhalve week school (ze is al langer terug bezig, maar ik bleek bijna niets gemist te hebben) en ik heb mijn studentkleedje afgemaakt, binnenkort ook mijn balkleed! Mijn studentmuts is ook aangekomen. Nu begint het 'aftellen naar studenten' ook voor mij echter te voelen! 50-dagars is vorige vrijdag weer een groot feest geweest, met als thema de jaren '80. Roze pull, knalblauwe oogschaduw, heel veel lak tot het verwezelijken van een jaren '80-kuif.. de outfits waren wel geslaagd! Dus, nu volop aftellen geblazen tot het afstuderen! En voor mij volop genieten van mijn laatste 2,5 maanden!

Hejhej!

19:23 Gepost door Annechien in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |