08-03-08

Försvenskad belgare

De februarimaand is ook weer gepasseerd en er rest mij hier nog minder dan 4 maanden. Nogmaals de conclusie: de tijd vliegt. Echt een rare gedachte dat ik over 4 maanden alweer thuis ben..

Maar nu weer naar Zweden: terwijl in het zuiden van het land de lente al sterk begint door te komen, is het hier nog steeds aan het sneeuwen. Ik ben blij dat ik wat meer landinwaarts woon. Als het in de stad sneeuwt, smelt alles de volgende dag en wanneer het dan vriest, hebben we weer eens ijs onder de voeten (wat heel wat onderuitzwiepen veroorzaakt). Hier is dat dus bijna nooit het geval, en maar goed ook. Ik hou echt van het winterlandschap hier. Ik heb dan ook weer een paar keer mogen snowboarden. Zeker nu het sportlov is en de vakantie-en wintersfeer er dik in zit.

Wat heb ik nog meer gedaan tijdens sportlov.. Filmkväll met vriendinnen, 100-dagen gevierd (ik blijf me nog steeds verbazen hoe graag Zweden zat zijn) en donderdagavond was het dan zover, na 4 maanden wachten: Kent in concert! Kent is Zwedens grootste band, dus voor mij was het al die jaren achterstand met songteksten inhalen geblazen. Het vond plaats in de Swedbank Arena -waar dus de MODO-hockeymatchen doorgaan- en aangezien we staanplaatsen hadden, stonden we op matten die het ijs bedekten. Mijn voeten waren ijsklompen achteraf, hoewel ik mijn tjocksockar + gewone sokken aanhad. Maar dat nam de sfeer niet weg!

In februari ben ik dan eens een bezoekje gaan brengen aan een mede-uitwisselingsstudent vanuit Duitsland die nu in Skellefteå woont (ongeveer 300 km van hier, denk ik, maar afstand is hier relatief of course). We hebben vooral veel bijgepraat, en natuurlijk ook leuk om Skellefteå eens te ontdekken. Eindelijk heb ik ook nog eens (zelfgemaakte!) germknödel kunnen eten (njam) en ik heb mijn eigen eigenste frieten gebakken! Ja, met mayonnaise (Zweden vinden het maar een rare combinatie).

Nuja, voor de rest ben ik gewoon naar school geweest. Ik heb nog wel andere dingen gedaan, maar ik ben ze wat vergeten. De belangrijkste dingen heb ik nu wel verteld :).

Zo weten jullie ook weer wat!
Hej då och vi ses nästa gång!

12:56 Gepost door Annechien in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

een reactie vanuit de andere kant van de wereld Haai,

heb eindelijk eens je laatsten avontuurtjen kunnen lezen ( wel een maand te laat maar beter dan nooit !). Hoe was het bij anneleen??
We spreken elkaar wel 1 van dees.

Amuse!

Gepost door: Diana | 08-04-08

hoi, alles goed?
Het loopt ook voor u zo stilaan op zn eind. Geniet er nog van, de laatste maanden zullen snel gaan. Ongelooflijk hoe snel zo een jaar kan gaan, niet? Ik weet nog toen ik hier 2maand zat en dacht van "ik heb nog een lange tijd te gaa hier in bolivia", maar het is zo snel gegaan en nu heb k nog maar 2maand in dit land.
Achja, terug naar belgie binnen enkele maanden, ik kan het niet geloven. (ik wil niet terug :p) K hoop dat ge de tijd die u rest nog goed kunt vullen, maar dat zal wel. Geniet van de laatste maanden! (Gaat ge dour trouwens? er zijn niet echt veel vrienden van me die gaan, en van birthe heb k vernomen dat jullie wss wel gaan...)

Tot de volgende!

Gepost door: Hendrik | 12-04-08

De commentaren zijn gesloten.