05-02-08

Hejsan Hoppsan

Een maand later moet ik toch nog eens een update komen neerplanten, dacht ik zo. Er is deze maand niet echt zoveel speciaals gebeurd eigenlijk, maar dan weten jullie in elk geval dat het nog steeds goed met mij gaat :).

Ja, wij hier in Zweden zitten over de helft van ons uitwisselingsjaar. En zoals mijn gastzus Kajsa zei dat ik 'försvenskad' (verzweedst) ben, geldt dat voor de meesten wel denk ik.
YFU wilde weten hoe het met ons gaat, dus hebben wij -de uitwisselingsstudenten aan Norrlandskusten- ons verzameld in Umeå voor een weekend. De eerste avond werd wat babbelen. Sommigen waren moe, dus stelden ze voor naar hun gastfamilie-voor-twee-nachten gereden te worden. Ik zou alleen bij een gastfamilie blijven logeren, en ik kreeg meteen een warm onthaal. Een rondleiding door het huis, waarop ik hun 18-jarige zoon (met dus uitgaanstoelating) tegenkwam, en ik meteen de uitnodiging kreeg om mee uit te gaan in Umeå. Nou, ik zei geen neen (kon ik Plattan hier in Övik ook eens achterwegen laten, + mijn schade inhalen want ik heb 150-dagars moeten missen!). Wat klasvriendinnen van mij waren er ook, dus het is een hele leuke avond geworden!
De tweede dag hebben we een taaltest gekregen en een grote babbel over ons eerste halfjaar hier in Zweden. Het was leuk om ieders ervaringen te horen, en om te vergelijken met 'ups en downs' in ons jaar tot hier toe. Wel, de mijne zijn zo wat de tegenovergestelde geweest van de gemiddelde uitwisselingsstudent zo blijkt..
Die avond zijn Ricardo (Venezuela) en ik naar de gastfamilie-voor-twee-nachten gegaan om samen met Mirka (Duitsland) en Nana (Japan) een Singstar-avond te houden; met als resultaat dat ik de volgende dag hees was. Maar leuk was het wel!
Op zondag hebben we een stadswandeling doorheen Umeå gemaakt, met prachtig weer! In de namiddag hebben we dan ieder iets van ons land van afkomst klaargemaakt. Alles was heel goed in de smaak gevallen! En tyvärr, neen, geen frieten voor mij wegens gebrek aan friteuse (dedoeme toch hé).

Het derde weekend van januari had mijn gastfamilie mij meegenomen op snowboardweekend in Lapland; Kittelfjäll! Jezus wat keek ik daarnaar uit. Echt een zalig weekend, zalig kunnen snowboarden en wat kunnen skiën, tot.. jawel, op zondag, toen ik opstond, stond mijn snowboard niet meer in het skikot. Gestolen. Tuurlijk, daar valt niet veel aan te doen, maar ik ben mijn verjaardagscadeau toch maar kwijt.. Huilen

Voor de rest ben ik gewoon naar school gegaan zoals een Zweedse leerling ook hoort te doen. Ik ben begonnen met mijn balkleed om in af te studeren, hopelijk lukt het!
Ik ben naar het concert geweest van één van Zwedens grootste nieuwe sterren; Vincent. Hij is echt een live-artiest, en natuurlijk superleuk om nog eens op een concert te zijn!

Zoja.. Ik denk dat het dat een beetje was voor deze maand. Jullie lezen me snel weer!

19:25 Gepost door Annechien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |