02-12-07

Det var en gång en fågel

December met zijn feestdagen, jawel het is zover! Alle 'adventsstakar' verlichten bijna ieder raampje in het typisch Zweedse huis: het aftellen naar kerstmis is dus begonnen! De kerstbomen staan op de meeste plaatsen ook, de kerstinkopen zijn voor de meesten al begonnen en de kerstman mag zijn werk beginnen doen. Overal lichtjes dus; de verlichting in het donker die ik ook zal mogen meemaken met Lucia. (Daarover zal ik meer schrijven als ik de dag zelf heb meegemaakt.)
Deze nacht heeft hier de eerste echte sneeuwstorm huisgehouden, met als resultaat een dikke 40 cm sneeuw. De skipistes zouden zeer binnenkort opengaan en ik kijk er heel erg naar uit! Ik heb mijn gastbroertje beloofd dat we straks nog een sneeuwballengevecht zouden houden, dus dat wordt een heus kamp in de sneeuw bouwen ;).
Gisteren hadden Nana (van Japan) en ik samen met onze junior counselors een peperkoekenhuis gebouwd (foto's volgen nog) voor een YFU-wedstrijd. Het was een heus geknutsel maar erg leuk om me mee bezig te houden. Hoewel ik denk dat er meer smarties door mijn slokdarm zijn gegaan dan er op het huis staan. In elk geval, ik denk niet dat we gaan winnen, want de spark die we erbij hadden gemaakt was bijna groter dan het huis en dus een beetje buiten proportie.. Lol hebben we wel gehad!
Ik hou me de laatste tijd veel bezig met de luie dingen: tv-kijken, pc, schrijven, lezen, maar ook 'gezonde' luie dingen zoals pilates en yoga. Daar probeer ik toch een deeltje van mijn dag aan te schenken om even mijn gedachten te laten zinken en mijn spieren te stretchen. Na de pilatesles van vorige week (die mijn gastmama Gunilla geeft) had ik nog steeds pijn in mijn rug, waarop ik haar vroeg of ze eens kon voelen hoezeer mijn spieren vastzaten (ze is massagetherapeute van beroep). Bij deze heb ik dus mogen profiteren van een geweldige massage + inbegrepen kraken van mijn ruggenwervel, maar het voelde uiteindelijk aangenaam :).
Op school gaat alles zijn gewone gangetje, toetsen hier en daar maar het valt allemaal reuze mee. Toch maar iedereen in België wiens examens gaan beginnen succes wensen! Ik duim voor jullie!

Nog even; voor zij die het lijstje met marginale Zweedstalige liedjes willen aanvullen: na Basshunters 'Boten Anna', nu ook 'Det var en gång en fågel' over een vogeltje dat Roger heet, wil spelen met zijn vriendjes en tragisch aan zijn einde moet komen door een kogel die hem in zijn maagje treft..

14:24 Gepost door Annechien in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

hei du !
Går det bra med deg i Sverige?
klem stefaie (norge)

Gepost door: Stefanie | 02-12-07

Hej du! hej där i det vackra sverige! Jag hoppas att allt gar bra! att hu har inte brunnit haren med lucialjus, att dus har inte ont i magen fran pepperkakor och att du har fortfarande dina fingrar kvar me allt snö det finns där. (oj vad daligt min svenska har blivit om jag ska skriva)
Jag vil bara säga... jag kommer dit!!!!!!!!!
hip hip hurra hurra hurra! Jag kommer förmodligen till sundsvall ackso, sa om du vil vara min guid, varsagod!!
Hejda kära vänn!
Heleen (die geen bolletjes op haar A kan zetten)

Gepost door: Heleen | 05-12-07

Santa Lucia We hebben Sinterklaas gemist, maar dan vkrijgen we toch Santa Lucia in de plaats. Glögg zal de chocolade en speculaas moeten vervangen.
Ik ben verliefd op de Zweedse fika. Lang leven ons Zweeds leventje hier!

Gepost door: Anneleen | 07-12-07

Hey annechien inderdaad hier is het bakken!!
het is hier gemiddeld 35graden per dag en het is nog geen zomer. rond kerstmis en nieuwjaar kan het hier wel 45 graden worden!! dat wordt zweten, soms verlang ik wel eens naar iets koud, maar dat is makkelijk opgelost, dan eet ik toch een lekker ijsje.. hehe
veel succes daar nog
vele groeten
Anouk (uruguay)

Gepost door: Anouk | 12-12-07

De commentaren zijn gesloten.