11-11-07

De winter is begonnen!

Wel, na mijn verblijf van drie maanden en al twee van de vier jaargetijden te hebben meegemaakt, is hier het derde seizoen komen aanzetten. De winter is er!
Niet zoveel later dan mijn terugkeer uit Stockholm, begon het vlokjes te dwarrelen. Heerlijk.. Hij kon een dag of drie blijven liggen, tot ik eergisteren op de bus zat en op de thermometer keek (dat staat hier op de bus waar je ook het uur kan aflezen): het was +1 graad. Daar geraak ik dan geïrriteerd van: als het koud moet zijn, dan maar ineens TEGOEI. Met dus als gevolg dat het begon te regenen omdat het vriespunt niet was bereikt en alle sneeuw 'försvann'. Na weer een gewone dag op school begon het weer te sneeuwen toen ik op de bus stond te wachten (het was toen al donker; ongeveer kwart voor 4). Mijn gelukzaligheid kwam weer naar boven, en des te meer deze ochtend toen ik wakker werd en zag dat er aan ons sneeuwtapijt serieus was bijgeweven.
Ingrid en ik hadden een tv avond gehouden bij mijn thuis (maar even profiteren van de rust als je gastouders niet thuis zijn) met 'massor godis och chips' (massa's snoep en chips) en jawel: Kriek en Duvel! Ingrid was in elk geval wel voor Kriek te vinden, Duvel was niet helemaal haar ding. Maar in elk geval hebben we weer eens lol gehad met 'Freaky Friday'.
Toen Ingrid deze ochtend met de auto moest vertrekken (jawel, ze beginnen hier allemaal vroegtijdig met hun rijbewijs), moest ze een hele weg door de sneeuw banen voor ze op de gewone weg was. De missie was toch geslaagd.
Vandaag is het hier 'Farsdag' (vaderdag) - en iets minder leuk bij jullie Wapenstilstand. De hele familie was bijeen gekomen in het 'Gammalfolkhus' (oudevolkhuis :D) om Morfar te vieren. Jajamän, ik werd helemaal overdonderd door het grote aantal 'släktingar' waar mijn gastfamilie mee verbonden is. Een gigantisch sneeuwballengevecht moest er dan ook van komen. Iedereen deed mee en mijn gastbroertje Jesper beschouwde zich als winnaar (niemand die hem durft tegenspreken natuurlijk; de jongste van de familie moet toch ergens gelijk in kunnen krijgen). Deze avond werd mij dus de 'spark' geïntroduceerd, of zoals Nicke het zei: 'That is what we call in Swedish "A Kick"'. Ik had het nooit gezien, maar het is dus zoiets al een step op sneeuw. Lol verzekerd, want voor mij was er niet zoveel mogelijkheid om te remmen, met als gevolg dat het wel wat rare bewegingen veroorzaakte.
Veel meer heb ik niet te vertellen; mijn eerste sneeuwavonturen waren wel voldoende tot hier toe vermoed ik. Vi syns väl!

18:06 Gepost door Annechien in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Annechien ! Ik vroeg me af hoe het daar met je gaat in het enorm verre Zweden ! Dikke kus, Raquel

Gepost door: Raquel | 12-11-07

Diana wilt sneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuw!

fin.

Gepost door: Diana | 28-11-07

De commentaren zijn gesloten.