15-10-07

Men ja men

Deeeeeee winterse toets is hier helemaal aan Norrland toegevoegd; donderdagavond op de bus (het was al donker) keek ik uit de voorruit van de bus en dacht 'Hé seg wat valt die regen vreemd..' Sneeuw dus :]! Kajsa en ik stormden als kleine kindjes van de bus in onze vreugde om de winter die als maar dichter en dichterbij komt. Mijn snowboard staat me nog altijd aan te staren op mijn kamer: 'nog even wachten, de dikke hopen sneeuw zullen er snel genoeg zijn.' In de tussentijd laat ik het nog maar even als versiering op mijn kamer staan. Het heeft ondertussen alweer geregend en het is nu 10 (jawel warm!) graden, dus de witte laag is verdwenen. Maar ze hebben mij verzekerd dat ze snel genoeg weer terug zal zijn. Ik ben benieuwd!
Verder heb ik me voor het eerst in het Zweedse uitgaansleven gestort. Jawel; naar de discotheek, maar eerst 'förfest' omdat alles in de disco veel te duur is om te drinken. Dus kom je in die discotheek en zie je overal strontbezopen Zweden om je heen (anders is uitgaan toch helemaal geen fun :s). Volgens mij waren ik, Rebecka, Ingrid en Jennifer zowat de enige nuchteren die er rondhingen. Maar we hebben ons geamuseerd, en ook de Zweedse dj heeft klassiekers zoals de Spice Girls niet uit zijn playlist gebannen. Lol alom.
Zaterdag vond er 'öppethus' plaats op school. Dus iedereen naar school, en omdat ik in het begin van het jaar had beslist om als individuele keuze dans te doen op school, werden wij verplicht een 'dansuppvisning' te geven. Voor alle schoolgangers + -bezoekers. Ik dus heel nerveus (ik dans altijd op mijn sokken en we moesten schoenen aandoen met als gevolg; ik kon niet 'snurra' (draaien)). Maar het is toch allemaal mooi gelukt! Verder nog getekend tijdens Historia en daarna met de familie naar 'Paradisbadet'. Een Centerparks-achtig zwembad hier in Övik, echt zalig! En ik heb voor de eerste keer sinds ik hier ben de 'bastu' (sauna) mogen betreden daar, zalig. Woensdag gaan we zwemmen met school, dus dan kunnen we daar ook nog een beetje relaxen.
Op school krijg ik ondertussen af en toe te horen 'Jag gillar din klädstil' (ik hou van jouw kledingsstijl). Als ik vraag waarom (ik voel me niet zo anders) zeggen ze; iedereen is zo saai, alles in zwart, wit en grijs. En als ik dan rondkijk moet ik zeggen dat het zo is. Ik loop altijd rond in mijn gele winterjas, paarse/groene muts en nog een of andere kleur van broek of rok. Anders ben ik dus wel :).
Morgen krijg ik hopelijk mijn 'tyg' (stof) om eindelijk mijn broek te stikken. Ik kijk er al naar uit!
Men ha det bra allihopa!

13:16 Gepost door Annechien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.