08-10-07

#2

Maandagmiddag op school; jawel in de les, maar we hebben een groepswerk en de rest van de groep is aan het samenvatten. Aangezien het over 'het verschil in mannelijke en vrouwelijke spraak' gaat, heb ik over het algemeen niet zo veel te doen (helpen kan ik toch niet echt, het gaat immers niet over alledaagse spraak). Denk niet dat ik niets heb gedaan; ik vond de anatomische uitleg. Het was al een hel op zich om die vakkundige taal om te zetten naar het Engels. Nu zitten zij in de hel om het te vertalen naar Zweeds :). Maar in elk geval; met mijn Zweeds gaat het goed en ja, met mezelf ook.
Het kwik schommelt hier nu meestal rond de 5 graden overdag. Als het mooi weer is, is het hier echt prachtig om buiten te komen. Ik ben normaal geen herfstpersoon, maar als je hier 's ochtends buiten komt om naar school te vertrekken en uit het raampje van de bus kijkt, is het bijna betoverend. De bus passeert verschillende meren. De wolken blijven er dan boven hangen, je krijgt zin om erop te gaan lopen. Dat gecombineerd met de mooie roze ochtendlucht die hier dan te zien is.. een pracht. De bomen hebben nu ook allerlei kleuren, dat maakt het nog mooier.
Het is niet altijd zo mooi (zoals bv dit weekend), want het kan hier ook behoorlijk herfstig zijn, met de daarbij horende grijze lucht en mist (daar hou ik dan weer minder van).
Mijn klas is nog steeds hard aan het 'jobben' hier. Zo meteen begint de volgende les 10 minuten vroeger omdat we naar de tekenfilm 'the Prince of Egypt' gaan kijken (we zijn dan ook over de verschillende godsdiensten aan het leren -> Jodendom). Hier ben ik heel blij om want ik hou van tekenfilms :D, wat ga ik terug in de tijd. Ik denk dat ik een van de volgende dagen maar eens naar een Zweedse klassieker ga kijken waar ik de naam alweer van vergeten ben. Benieuwd of ik zal kunnen volgen..
Verder amuseer ik mij heel goed met mijn gastfamilie en vrienden hier. Dus alles jättebra med mig.
Nu slutar vi, alltså jag måsta säga 'hej då, puss och kram och vi ses!'

12:42 Gepost door Annechien in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hela :)
Ik ben blij dat het goed met je gaat.
Hehehe ja strijken vinden ze hier ook een grote tijdsverspilling :)
We houden contact !
ha det bra
stefanie die iets westelijker zit !

Gepost door: Stefanie :) | 08-10-07

De commentaren zijn gesloten.