29-09-07

Vecka 7

Welja, alles gaat hier eigenlijk zijn gewonge gangetje. Vorige week was wel een specialleke met mijn verjaardag natuurlijk. Ik heb het eigenlijk vrij zwaar gehad; zonder familie en vrienden 18 worden. Maar op donderdag had ik dan toch de klik kunnen maken dat ik van mijn dag moest genieten. En het begon al beter dan ik ooit had durven dromen; 6:00u 's ochtends komt mijn gastfamilie al 'grattis på födelsedagen'-zingend binnen, met een verjaardagstaart, ballonnen en natuurlijk cadeautjes. De taart was overheerlijk, met daarbij het gebruikelijke Zweedse saft. Dan was het cadeautjestijd; boxen voor mijn iPod van Kajsa (ben ik overgelukkig mee), snoep en typische Zweedse dingetjes (vlaggetjes, een knuffeltje (eland natuurlijk) en een kaartspel met foto's van Zweden). Daar zat ik, een ongeloofelijke out-of-bed-look en half geopende oogjes, toen plots een snowboard binnengewandeld kwam. Ja, het enige wat ik kon uitbrengen was 'Vad?' en 5 minuten stilte. Ik ben dus nu eigenaar van een spliksplinternieuw snowboard met bindingen (Niet denken dat ze er enorm veel geld aan uitgegeven hebben, want dan had ik me behoorlijk op mijn ongemak gevoeld.. maar een buurvrouw hier had dat gewonnen met een wedstrijd en zou nooit op een snowboard staan. Ze wou er vanaf en heeft het gewoon verkocht voor 400 kr :D (+/- €40). Maar dat maakt mij totaal niet uit, ik ga me uitleven!). Nu nog de botten natuurlijk en laat de sneeuw dan maar komen!
Op school werd ik overstelpt met verjaardagsknuffels en 'grattis', en de klas heeft voor mij gezongen, lief toch.. Na deze zware schooldag toch alweer (huh?) hadden de vriendinnen een 'Annechien-is-18'-feestje georganiseerd. Een girlsavondje met meidenpraat en tv, en weeral een verjaardagstaart voor mij :). Het was heel erg leuk!
Voor de rest heb ik niet zoveel nieuws te vertellen; hier naar de bioscoop gegaan (gigantisch duur; 85 kr (€8,5) :O) en mijn gebruikelijke hobby's voortgezet. Gisteren heb ik Bredbyn op z'n levendigs gezien; er blijkt een maandelijks feest te zijn hier, waar ik mijn eerste editie van heb bijgewoond. Ik heb mijn avond tussen dronken midlife-Bredbyninwoners doorgebracht. En voor het eerst bier gedronken sinds ik hier ben, wat hier toch een hele ervaring blijkt te zijn als je dat in het openbaar doet (waaauw). Maar ik heb me kostelijk geamuseerd. Omdat de meesten te zat waren en bijgevolg Zweeds tegen mij spraken, moest ik Zweeds terugpraten. Er was gewoon geen andere communicatiemogelijkheid. Daardoor waren ze compleet onder de indruk van mijn Zweedse kunskap, en ikzelf ook wel een beetje want ik heb meer dan 2 uur enkel Zweeds gesproken. 'Hoelang was je hier nu?' '7 weken' 'en waarom spreek je nu al Zweeds?' 'Ingen Aning :D (geen idee)'. In elk geval; ik maak het hier heel goed, heb schitterend weer, geen wolkje aan de lucht (itt tot België) en maak me stilletjes klaar voor de winter!
Puss och kram och vi ses!

16:20 Gepost door Annechien in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

:o wa een vet snowboard seg, nu ben ik wel jaloers en ik was zo blij met het mijn :) Dat mag ik ook wel een keertje uit proberen hé! miss zelfs over een paar maandjes al, hoop ik! doe het daar nog goed abfje:p

Gepost door: birthe | 29-09-07

De commentaren zijn gesloten.