02-09-07

De septembermaand

Ja, de septembermaand is van start gegaan; het is ook te merken dat het weer zijn ommekeer maakt. Hier vriest het al 3 nachten (het schijnt hier ook niet gebruikelijk te zijn, maarja, ik zit dan ook op 300 km van de noordpoolcirkel). Het is al anderhalf uur sneller donker dan vorige week, dus ik vermoed dat ik snel genoeg in een donkere wereld zal leven.
Nu, op school begint alles een beetje meer gewoon te worden, en het meest van de lessen kan ik begrijpen (beter dan de gewone conversaties eigenlijk).
Ik heb ook leren werken met het bussysteem hier. En ik haat het, en ik beloof nu al dat ik nooit meer ga klagen over de S2!
Dit weekend Barnens Dag bezocht, de jaarlijkse kermis in Övik. Het is hier de belevenis van het jaar zo blijkt; de eerste keer voor het 14 jarige schoolgaande volk om zich eens goed te bezatten, en dat nog wel op een illegale manier! Foeifoei. Ik vond het wel vrij hilarisch. Alle moeite van de wereld moeten doen om aan alcohol te geraken, en dan wanneer je het gaat zoeken het niet meer terugvinden.. De Zweden en drank: dikke vriendjes.
Veel meer heb ik voorlopig niet te vertellen. Ik zal eens wat meer foto's maken en posten, o.a. van de school enzo, het is toch wel een bezienswaardigheidje :)
Tot de volgende!
Oja, het jachtseizoen gaat morgen van start :O. Beren en elanden allihop!

22:02 Gepost door Annechien in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Ahoi leuk dat ge het daar goed hebt!Ik heb nooit veel tijd om andere mensen hun blog te lezen, maar vandaag heb ik me eens tijd genomen om die van u te aanschouwen. Ik heb deze week geen school, nuja, het is te zeggen: ik mag gaan maar het is deze week niet verplicht. Dus de keuze is snel gemaakt. Ik moet terug door, mijn internettijd zit er weer op, ik ga eens naar huis een filmpje bekijken. Hou je nog goed, amuseer u nog en ik kom hier nog wel eens ooit langs. En schiet me maar een mooie eland, of een dikke beer...zo een berenvelletje zal mooi passen in mijn kamer. Tot de volgende! Hendrik

Gepost door: Enrique | 05-09-07

Groeten vanuit het buurland Noorwegen !!!
Stefanie xx

Gepost door: Stefanie | 05-09-07

Ingen titel Je hebt gelijk: het jachtseizoen is van start gegaan; gisteren hoorde ik véél te dichtbij een knal.

Gepost door: Anneleen | 07-09-07

jagenn jagen jagen jagen ..
doe het zoals de zweden in het filmpje en je zal nooit honger lijden :d

Gepost door: Gertie | 11-09-07

De commentaren zijn gesloten.